The forum for birders in Brussels and surroundings. A space for sharing observations, discussions and events relative to birds in Brussels
 
HomeHome  GalleryGallery  RegisterRegister  Log inLog in  

Share
 

 Gierzwaluwen in Neerpede (begeleide wandeling)

Go down 
AuthorMessage
Martine Wauters

Martine Wauters

Nombre de messages : 708
Age : 54
Location : 1090 Brussels (Jette)
Date d'inscription : 2009-01-07

Gierzwaluwen in Neerpede (begeleide wandeling) Empty
PostSubject: Gierzwaluwen in Neerpede (begeleide wandeling)   Gierzwaluwen in Neerpede (begeleide wandeling) EmptyMon 1 May - 15:35

Eind april, begin mei is het weer zover; onze zomerse gasten de gierzwaluwen komen weer aan in Brussel. Na hun tocht van zeven tot wel 10000 kilometer hebben ze wel honger gekregen. De vijvers van Neerpede, met alle insecten die er boven vliegen, is een welkome stop om hun buik te vullen. Daarna trekken sommige vogels nog wat verder.

Eind april, begin mei is het weer zover; onze zomerse gasten de gierzwaluwen komen weer aan in Brussel. Na hun tocht van zeven tot wel 10000 kilometer hebben ze wel honger gekregen. De vijvers van Neerpede, met alle insecten die er boven vliegen, is een welkome stop om hun buik te vullen. Daarna trekken sommige vogels nog wat verder. Ander blijven in Brussel en zoeken ieder hetzelfde nest terug op. Slechts drie maanden later, halfweg juli, vertrekken ze weer naar het zuiden.

Martine Wauters neemt jullie mee voor een wandeling rond de vijver en hoopt jullie te kunnen 'besmetten' met wat ze in het frans noemen "l'apodophorie" (het geluksgevoel wanneer je je eerste gierzwaluwen van het jaar ziet) Als het weer goed mee zit kun je er wel honderd boven de vijvers zien jagen.

Ze vertelt jullie allerlei weetjes over deze fascinerende luchtacrobaten. Als het weer heel erg tegenzit en de gierzwaluwen het laten afweten zijn er nog genoeg andere vogels die kunnen gezien worden.


Wanneer? 03/05/2017 van 20u00 tot 21u00

Afspraakplaats: Recht tegenover Chalet de la Pede
Neerpedestraat 575, 1070 Anderlecht

Organisatie: Natuurpunt Brussel.

Inschrijvingen hier: https://www.natuurpunt.be/agenda/gierzwaluwen-neerpede-22560
Back to top Go down
http://martinew.canalblog.com
 
Gierzwaluwen in Neerpede (begeleide wandeling)
Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Le parc de Neerpede Anderlecht Bruxelles

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Brussels birding :: Evénements- evenementen -events-
Jump to: