The forum for birders in Brussels and surroundings. A space for sharing observations, discussions and events relative to birds in Brussels
 
HomeHome  GalleryGallery  RegisterRegister  Log inLog in  

Share
 

 Inventarissen: Hoe Gierzwaluwen "spotten"?

Go down 
AuthorMessage
Martine Wauters

Martine Wauters

Nombre de messages : 708
Age : 53
Location : 1090 Brussels (Jette)
Date d'inscription : 2009-01-07

Inventarissen: Hoe Gierzwaluwen "spotten"? Empty
PostSubject: Inventarissen: Hoe Gierzwaluwen "spotten"?   Inventarissen: Hoe Gierzwaluwen "spotten"? EmptyTue 7 Jul - 7:37

Hun nesten bevinden zich in holtes in gebouwen, in regel op meer dan 5 meter hoogte (vooral in stellinggaten, onder kroonlijsten, onder hoek- of gevelpannen, onder lateibalken of vensterbanken aan bovenste verdiepingen).
Ze zijn veel moeilijker te ontdekken dan huiszwaluwnesten omdat ze de jongen niet zo vaak bezoeken.  In sommige gevallen kan je zelfs het nest enkel ontdekken wanneer de vogels er in- of uitgaan.

Een goede manier om bezette holtes te vinden bestaat erin om de giervluchten van de niet broedende vogels te observeren (vooral 's morgens en 's avonds): ze scheren regelmatig schreeuwend langs de bezette holtes of proberen er aan te hangen. Je hebt veel kans om broedvogels in of uit de holtes te zien vliegen als je deze plekken in het oog houdt.

Indien je meer dan 10 gierzwaluwen rond een bepaalde buurt opmerkt, gelieve dit ook te noteren, dat is altijd interessante informatie !
Back to top Go down
http://martinew.canalblog.com
 
Inventarissen: Hoe Gierzwaluwen "spotten"?
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Brussels birding :: Observations - waarnemingen - observations-
Jump to: