The forum for birders in Brussels and surroundings. A space for sharing observations, discussions and events relative to birds in Brussels
 
HomeHome  GalleryGallery  RegisterRegister  Log inLog in  

Share
 

 Zeldzaamhedencommissie BRBC nu actief in waarnemingen.be

Go down 
AuthorMessage
Martine Wauters

Martine Wauters

Nombre de messages : 708
Age : 53
Location : 1090 Brussels (Jette)
Date d'inscription : 2009-01-07

Zeldzaamhedencommissie BRBC nu actief in waarnemingen.be Empty
PostSubject: Zeldzaamhedencommissie BRBC nu actief in waarnemingen.be   Zeldzaamhedencommissie BRBC nu actief in waarnemingen.be EmptyWed 28 Jan - 15:13


2015-01-13 (Natuurpunt Studie)

Zeldzaamhedencommissie BRBC nu actief in waarnemingen.be


Sinds de fusie van BAHC en CH, heeft de nieuwe commissie BRBC (Belgian Rare Bird Committee) beslist om de werking te integreren in waarnemingen.be/observations.be.
Voortaan zullen de eerste waarnemers van vet rode soorten (dit zijn uitsluitend de te homologeren soorten) door de vogeladmins verzocht worden om het geval in te dienen bij de commissie. Dat formulier kan je (deels ingevuld) downloaden in het rechtse menu in die waarneming. Alle commissiesoorten worden aanvankelijk op ‘(nog) niet te beoordelen’ gezet tot de commissie een oordeel heeft geveld.

In deze opstartfase wordt vooral de werkwijze op punt gezet maar op korte termijn zal deze methode veel duidelijker worden, en worden zeldzaamheden met terugwerkende kracht behandeld. De-BRBC beoordeling zal dus in alle waarnemingen van zeldzame soorten gehandhaafd worden. Stilaan zal dan ook het onderdeel ‘Geaccepteerde gevallen’ vollediger worden aangevuld.

ONTWERP ZELF HET NIEUWE BRBC-LOGO
Bij een nieuwe start past een nieuw logo! Omdat we de betrokkenheid tussen waarnemers en BRBC willen verhogen, roepen we iedereen op om een ontwerp in te sturen. Het nieuwe logo dient een Goudlijster af te beelden in zwart-wit. Alle inzendingen zijn welkom op info@belgianrbc.be op uiterlijk 28 februari, in hoge resolutie.
Back to top Go down
http://martinew.canalblog.com
 
Zeldzaamhedencommissie BRBC nu actief in waarnemingen.be
Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Passionnés ?

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Brussels birding :: Observations - waarnemingen - observations-
Jump to: